fbpx

Blog

 • Reisblog 7: Een hippo als ontbijt

 • Het is 6 uur als we worden gewekt met koffie&thee, terwijl wij vanaf onze veranda genieten van een mooie zonsopkomst. Brutale apen in de boom voor onze tent hebben het voorzien op de droge biscuits die bij de koffie en thee worden geserveerd. Razendsnel, op een onbewaakt moment worden de koekjes van tafel gerausd. Na een gezamenlijk ontbijt, rijden wij richting onze volgende accommodatie terwijl de groep per vliegtuig(je) verder gaat naar Mahale NP.  Onderweg spotten wij ons eerste wild.  Giraffes, impala’s, warthogs (pumba’s) en zebra’s. Wat mij direct opvalt is hun gedrag. Ze zijn verrast als ze onze auto horen en rennen weg. Mooi om te zien dat ze (in tegenstelling tot het noordelijk circuit) niet gewend zijn aan auto’s met toeristen.  Ze gedragen zich zoals dit in het wild zou moeten. Dat ze geen auto’s gewend zijn in Katavi NP, blijkt wel. We zijn slechts 2 andere auto’s deze dag tegengekomen.  

  Al vrij snel zien we een leeuw (male) aan de rand van de weg, afgepeigerd en zwaar ademend. Als we iets verder rijden zien we zijn vrouwen al kluivend aan hun prooi; een kleine nijlpaard. Geen fraai gezicht, maar dit is zoals het gaat in de natuur. De vrouwen doen overigens het jaagwerk, terwijl de man wacht om als eerste aan het ontbijt te beginnen. Als hij de lekkerste delen (meestal de zachte organen) heeft opgegeten en zoveel heeft gegeten dat hij zoals in ons geval afgepeigerd aan de rand van de weg ligt te rusten, dan mogen de vrouwen aan de maaltijd beginnen. Daarna volgen de welpen en al die tijd houden roofvogels en hyena’s de wacht om de restanten op te maken.

  We rijden door en ontmoeten een groep olifanten waarvan de grootste in de groep (male) ons duidelijk en dreigend kenbaar maakt dat we te dichtbij komen. Met grote passen en flapperende oren loopt hij recht op onze auto af. En dan kan je maar beter zorgen dat je wegkomt. We genieten van de gamedrive en bezoeken Mbalimbali Katavi lodge. Een permanent tented lodge, met een prachtig uitzicht over de open vlakte met veel palmbomen en graslanden. De omgeving doet mij denken aan een van mijn favoriete tented camps in Tarangire National Park; Maramboi. We bekijken verschillende tenten en maken nog even dankbaar gebruik van het wifinetwerk voordat we vertrekken naar onze accommodatie voor de komende twee nachten; Katavi Wildlife lodge.

  Niet ver van ons laatst bezocht accommodatie ligt Katavi Wildlife lodge.  We verblijven in een familie kamer. Twee ruime tenten op een verhoogd platform met in het midden een plungepool. En het uitzicht is prachtig! We kijken uit op een open vlakte waar we de giraffes al zien lopen. Wild spotten (zelfs mogelijk in een hangmat) vanaf je veranda😊.  Zoals alle lodges die in de parken liggen worden we in de avond begeleid naar het restaurant. Er is vandaag immers een luipaard gespot op het terrein. Voordat we aan ons diner beginnen, genieten we van een lekker glas wijn bij het kampvuur. Met een sterrenhemel zo mooi die je alleen in Afrika kunt zien!

   


   

 • Linda van Zijtveld

  Met meer dan 20 jaar ervaring in de reisbranche, heb ik veel verre en bijzondere landen bezocht.

Cookies

Travel to Africa maakt gebruik van cookies.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen