fbpx

BLOG

 • Reisverhaal 9: Het leven is Pole Pole

  We laten het mooie Katavi achter ons en rijden naar onze nieuwe bestemming Kitulo National Park.  Deze lange reis van 9 uur rijden, gaat vooral over het platteland van Tanzania. Ik zie oude vervallen huisjes met daken van stro, jonge moeders met baby’s op hun rug aan het werk op het land, vrouwen die manden met mango’s op hun hoofd dragen en mannen die grote stengels rietsuiker vervoeren op hun fiets.

  Lees meer
 • Reisverhaal 8: Wildspotten vanaf de veranda

  Een onrustige nacht geslapen, dan maar vroeg genieten van de ochtend die ontwaakt en de giraffen en impala’s die ik vanaf de veranda kan zien lopen. De ligging is echt uniek! Wakker worden met dit mooie uitzicht, fantastisch!  

  Lees meer
 • Reisverhaal 7: Een nijlpaard als ontbijt

  Het is 6 uur als we worden gewekt met koffie&thee, terwijl wij vanaf onze veranda genieten van een mooie zonsopkomst. Brutale apen in de boom voor onze tent hebben het voorzien op de droge biscuits die bij de koffie&thee horen. Razendsnel  en op een onbewaakt moment worden de koekjes van tafel gerausd. 

  Lees meer
 • Reisverhaal 6: Slapen in de bush

  Deze ochtend vertrekken we vroeg met de boot naar Kigoma en laten we Gombe NP met de chimps achter ons.  Als we wegvaren worden we uitgezwaaid door het vriendelijke personeel van Mbalimbali,  de mensen die ons de afgelopen dagen zo vertrouwd zijn geworden. Vanaf het water geniet ik nog een laatste keer van het mooie plaatje.

  Lees meer
 • Reisverhaal 5: In de voetsporen van Dr. Jane Goodall

  Jane voelt deze dagen wel erg dichtbij. Zij heeft dagelijks door deze jungle getrokken. Grote kans dat wij vandaag op de paden lopen die zij ooit heeft belopen.

  Lees meer
 • Reisverhaal 4: Welcome in Paradise

  Wow wat een fantastische dag! Gombe is adembenemend! Terwijl ik dit reisverslag maak wacht ik in de mess tent (restaurant) op Martina, Fransisca en Heriel tot zij aansluiten bij het diner. Ik hoor de krekels tjirpen met op de achtergrond het beuken van de golven van Lake Tanganyika.

  Lees meer
 • Reisverhaal 3: Chapati & Koffie

  Dankbaar dat zijn grote nicht Fransisca de ‘Mzungus’ (blanken) in zijn hotel heeft gebracht, nemen we voor zonsopgang afscheid van haar neef.

  Lees meer
 • Reisverhaal 2: Overnachten bij Fransisca’s ‘Brother”

  Vroeg in de ochtend staat een taxi te wachten en zorgt ervoor dat ik op tijd kan inchecken voor mijn vlucht naar Kilimanjaro.

  Lees meer
 • Reisverhaal 1: Inpakken en wegwezen?

  Na alle reizen denk je dat het toch eenvoudiger zou moeten zijn. Naast man, kinderen en ouders op kwetsbare leeftijd, laat ik deze keer ook Travel to Africa achter.

  Lees meer

Cookies

Travel to Africa maakt gebruik van cookies.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen

Travel to Africa

Ben jij toe aan een avontuur? Laat ons je helpen bij het maken van een onvergetelijke reis door Afrika.

Ik wil op reis