fbpx

Blog

 • Reisblog 1: Inpakken en wegwezen

 • Na alle reizen denk je dat het toch eenvoudiger zou moeten zijn. Naast man, kinderen en ouders op kwetsbare leeftijd, laat ik deze keer ook Travel to Africa achter. Nog even de laatste aanvragen afhandelen, Travel to Africa’s standby Steffan instrueren, ouders geruststellen dat ik echt weer terugkom en man en kids (die steeds weer achter mijn reisplannen staan, zo fijn) belooft dat ik contact op zal nemen, als dat mogelijk is. Want tja, dat is ook Afrika. Het Afrikaans netwerk zal de komende weken in de bush een grote uitdaging worden. En zo zijn er ook nog de praktische zaken. Welke kleding neem je mee, uiteindelijke reizen we voor een groot deel in de regenmaand november. Hoeveel kleding neem je mee (het reisschema voor de komende weken is zo strak en vol waardoor er weinig ruimte zal zijn om een wasje te drogenJ), E- visum regelen, (Een tijdrovend en lastig klusje, als ik aanbied het voor je te regelen, zeg dan gelijk JA), dollars wisselen en geldigheid van de laatste inentingen checken.

  Tja en als je al deze praktische, privé en zakelijke zaken zo goed mogelijk hebt afgerond dan staat er niets meer in de weg om te gaan genieten van dit nieuwe avontuur naar West- en Zuid Tanzania. Dit ongerepte stukje Tanzania is voornamelijk met kleine (privé) vliegtuigjes en per boot bereikbaar. Samen met onze Tanzaniaanse agent Fransisca, haar Duitse zakenpartner Martina en onze privéchauffeur Heriel zullen wij deze reis in zijn geheel per 4wd auto gaan afleggen. Lange reisdagen zullen worden beloond met prachtige ongerepte natuur wat nog niet is belopen door groepen toeristen. Al jaren staat Gombe National park boven aan mijn lijst, de plek waar het voor Dr. Jane Goodall en haar chimpansees allemaal is begonnen. Maar ook naar het geïsoleerde Katavi National Park, Ruaha, Udzungwe en Ikumu ben ik ontzettend nieuwsgierig. Het bezoeken van ook deze parken maakt mij een allround Tanzania specialist. Ik sta te popelen om deze gebieden te ontdekken!

  Om 12:55 staat mijn KLM vlucht via Nairobi gepland. Rechtstreeks is ook een optie, helaas was deze al volgeboekt. Door man en kinderen word ik uitgezwaaid (het is herfstvakantie) en vertrek ik alleen achter de douane. Het boarden is gestart en geduldig wachten we op het teken vanuit de cockpit ‘to take of’. Echter het wachten duurt lang.. Totdat onze captain laat weten dat “due to technical problems” het noodzakelijk is om terug te keren voor een technische check up.  Direct besef ik dat dit technische probleem mijn doorvlucht naar Kilimanjaro kan belemmeren.  Met 1 uur overstaptijd heb je weinig speling en daarbij is het de laatste vlucht naar Kilimanjaro. Tijdens het wachten heb ik genoeg tijd om de opties te bekijken en beschikbaarheid te checken. In het slechtste geval overnacht ik in Nairobi en vlieg ik de volgende ochtend op de eerste vlucht door.  Uiteindelijk vertrekken we met 2 ½ uur vertraging en ik probeer uit te rusten en te genieten van een goede film. Bij aankomst in Nairobi blijkt inderdaad de laatste vlucht vertrokken te zijn. Het wordt niet anders dan de nacht doorbrengen in Nairobi. Nou ja, nacht doorbrengen is een groot woord voor 2 ½ uur het matras aanraken van het Hilton hotel (dat heeft KLM dan wel weer netjes geregeld). Veel mopperende medepassagiers, maar goed het is niet anders.  Om 2 uur ‘s nachts verlaat ik de airport met een transitvisum en een voucher voor het Hilton hotel. Toevallig heb ik dit hotel laatst geboekt voor een klant. Snel stuur ik haar nog even een app: “even een extra stop in Nairobi Hilton Garden hotel gemaakt om speciaal voor jullie de matrassen te testen”. Kijk zover gaat onze service😊.


   

 • Linda van Zijtveld

  Met meer dan 20 jaar ervaring in de reisbranche, heb ik veel verre en bijzondere landen bezocht.

Cookies

Travel to Africa maakt gebruik van cookies.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen