fbpx

KENIA

INTRODUCTIE

In de tabbladen hiernaast vindt u alle informatie over de mooiste Nationale parken die u kunt bezoeken, de activiteiten die u kunt ondernemen, welke reistijd het meest geschikt is en het type vervoer en accommodaties.

HOOGTEPUNTEN

MASAI MARA

Een van de mooiste parken van Kenia! Uitgestrekte vlaktes, prachtige luchten en grote groepen wildife op de open savanne maken het “Out of Africa “ gevoel compleet! De naam Masai Mara is afgeleid van de Masai stam die hier nog steeds leeft en de Mara Rivier, bekend om de spectaculaire oversteek van miljoenen dieren tijdens de migratie. In augustus trekken miljoenen gnoes vanuit de Serengeti National Park richting Masai Mara op zoek naar verse graslanden. De oversteek is niet zonder gevaar! Een sterke stroming en hongerige krokodillen in de rivier zorgen ervoor dat niet alle dieren de overkant zullen bereiken.

LAKE NAKURU

Vanuit of naar Masai Mara kunt u in dit relatief kleine park een lunch stop maken. In Lake Nakuru heeft u grote kans om naast het vele andere wild, neushoorns te spotten. Voor vogelaars zijn er voldoende vogelsoorten in en rond het meer zoals pelikanen en adelaars. Helaas is de populatie flamingo’s de laatste jaren minder geworden door het gebrek aan blauwalgen.

LAKE NAIVASHA, HELL’S GATE EN MOUNT LOGONOT

Lake Naivasha is een heerlijke en rustige eerste stop als u aan uw safari begint. Maak een boottocht over het meer en geniet van de prachtige met papyrus begroeide oevers en de vele nijlpaarden. Voor vogelliefhebbers is Lake Naivasha met meer dan 500 volgelsoorten een paradijs! Maak een stop op  Crescent Island en verken het schiereiland te voet. Grote kans dat u oog in oog komt te staan met giraffes en impala’s! Wist u dat een groot deel van de legendarische film “Out of Africa” met Karen Blixem op Crescent Island is opgenomen?

Zin in een sportief uitstapje? Maak dan een fiets- of wandelsafari door het ruige Hell’s Gate National Park.  Het landschap zit vol kloven, scheuren en vulkanische steenrotsen. Een ander sportief uitstapje is de beklimming van Mount Logonot. Een ‘slapende’ krater die u in 3 uur kunt beklimmen. 

SAMBURU NATIONAL PARK- SHABA EN BUFFALOW SPRING

In het droge en ruige noorden vind je de drie aaneengesloten gebieden Samburu, Shaba en Buffalow Spring.  Het woestijnachtige landschap zorgt voor een totaal andere flora en fauna dan je in de andere parken gewend bent.  Naast leeuwen, cheeta’s en luipaarden vind je hier dieren die je nergens in Kenia tegen zult komen, zoals de girafantilope, Grevy zebra en de Somalische struisvogel. Dit is ook het gebied waar de lokale Samburu stam leeft.

Boek/film tip: The White Masai

MERU NATIONAL PARK

Wilt u genieten van ongerepte, wilde natuur en wilt u zo min mogelijk andere safariliefhebbers tegen komen? Bezoek dan dit mooie en rustige park. De big5 is hier aanwezig maar door het hoge gras en de wilde begroeiing moet je iets meer je best doen om ze te spotten! Kent u het verhaal van het leeuwenwelpje Elsa dat door Joy en George Adamson werd opgevoed? Dit heeft zich allemaal afgespeeld in Meru National Park.  Joy heeft er een prachtig boek over geschreven “Born free”.

Boek/film tip: Born Free

AMBOSELI NATIONAL

Misschien ken je het iconische plaatje van een groep olifanten met op de achtergrond de met sneeuw bedekte toppen van de Kilimanjaro!  Amboseli is een niet al te groot park en ligt op 200 km afstand van Nairobi, dichtbij de grens met Tanzania. Het savanne landschap bestaat uit open vlaktes, moerassen en acacia bossen. In dit landschap met prachtige luchten en een eindeloze horizon kunt u de dieren gemakkelijk spotten!

Boek/film tip: “the snows of Kilimanjaro” van Ernest Hemingway

TSAVO EAST-WEST

Tsavo is het grootste wildpark van Kenia en is in tweeën gedeeld door de snelweg die er doorheen loopt van Nairobi naar Mombasa. Door de ligging dichtbij de kust, worden deze parken vaak bezocht voor een korte safari in combinatie met strand.  Tsavo East bestaat voornamelijk uit savannelandschappen met de kenmerkende rode kleur van de aarde die je niet alleen op de wegen terugvindt maar ook op de vele “rode” olifanten die hier leven.  In Tsavo West is het landschap veelzijdiger en de flora uitbundiger.

BEACHES

Ten noorden en ten zuiden van de havenstad Mombasa liggen prachtige, rustige zandstranden waar u heerlijk kunt bijkomen van uw safari belevenissen.

EVEN IETS ANDERS

TRADITIES VAN EEN LOKALE STAM

In Kenia leven verschillende stammen zoals de kleurrijke Masai en Samburu. Maak kennis met de  tradities van deze eeuwenoude stam en bezoek het dorp!

FIETSEN EN WANDELEN DOOR HELL’S GATE

Even iets anders dan gamedrives vanuit de auto? Maak dan een fiets- of wandelsafari door het ruige  Hell’s Gate National Park.  Het landschap zit vol kloven , scheuren en vulkanische steenrotsen.  

FLYING HIGH UPON THE SKY

BALLONSAFARI

Stelt u zich een voor dat u in een hete luchtballon over de Masai Mara vliegt, geen hekken, slechts een paar wegen en verder alleen natuur en wildlife wat u onder u ziet! De rust en stilte die u zult ervaren is onvoorstelbaar mooi. Na 1 uur landt u weer veilig op Afrikaanse bodem en staat er een heerlijk “Out of Africa” ontbijt met champagne voor u klaar. Een lange tafel met wit tafellinnen en zilverenbestek staat opgesteld midden in de Afrikaanse bush. Een prachtige ervaring die u niet snel zult vergeten!

BEKLIMMING MOUNT LOGONOT

Een sportieve uitdaging die vanuit Lake Naivasha goed te doen is,  is de beklimming van Mount Logonot. Een ‘slapende’ krater die u in 3 uur kunt beklimmen. 

CHIMPANSEES IN OL PEJETA

De enige plek in Kenia waar chimpansee weesjes worden opgevangen is in Sweetwaters Chimpanzee Sanctuary. Het opvangcentrum wat op initiatief van Jane Goodall is opgericht, ligt op  3 uur rijden vanaf Nairobi. Sweetwaters is onderdeel van Ol Pejeta Conservancy, waar meerdere dieren zijn opgevangen. Uiteraard kun je deze dieren zien maar daarnaast kom je vooral veel te weten over de problemen waar ze mee te maken hebben gehad zoals stroperij, ontbossing en ziektes.

GIRAFFEN SPOTTEN VANUIT HET VLIEGTUIG

Vanaf de internationale luchthaven rijdt u langs Nairobi National Park en zo kan het gebeuren dat u al binnen 5 minuten uw eerste giraffe spot! Heeft u een dag te spenderen in Nairobi, dan nemen wij u graag mee naar de volgende plekken:

IN DE VOETSPOREN VAN KAREN BLIXEN

Kom dichtbij de plek waar Karen Blixen, schrijfster van o.a. “Out of Africa” in haar boek over schrijft. Bezoek haar huis en de koffieplantage waar zij heeft gewoond en waar zij haar hart aan heeft verloren.

Boek/film tip: Out of Africa

GIRAFFES AAN DE ONTBIJT TAFEL

In een buitenwijk van Nairobi ligt het elegante hotel Giraf Manor waar giraffen vrij rondlopen. Zo kan het voor komen dat u tijdens het ontbijt wordt begroet door een giraffe die zijn hoofd door het raam steekt.

ELEPHANTS & GIRAFFES

Bezoek het olifanten opvangcentrum van David Sheldrick waar u zelfs een weesolifantje kunt adopteren. Of bezoek de giraffes in Giraf Centre, waar je deze vriendelijke lange dieren van dichtbij kunt bekijken en waar ze zelfs uit je hand eten. Een leuke eerste kennismaking voor jonge kinderen!

BESTE REISTIJD

Kenia ligt op de evenaar waardoor de temperatuur redelijk stabiel is, rond de 24 graden.  Toch zijn er grote verschillen. Aan de kust heerst een tropisch klimaat met temperaturen rond de 30 graden, op Mount Kenya kan het vriezen en in het noorden is het droog en heet. Kenia kent geen jaargetijden maar wel 2 regenperioden. De hoeveelheid regen verschilt per gebied, door de klimaatveranderingen is het niet exact te voorspellen wanneer de regentijd begint en eindigt.

Een indicatie:

Lange regenperiode: april en mei

Korte regenperiode: november

De drukst bezochte maanden: december, januari en juli, augustus.

VERVOER

Samen met uw Engelstalige privé chauffeur/gids gaat u op zoek naar de BIG5 en bezoekt u de mooiste Nationale parken van Kenia! De route is voor vertrek zorgvuldig met u samengesteld en er is rekening gehouden met specifieke wensen zoals een bezoek aan een school, weeshuis, kerk of plantage. Wilt u tijdens de reis uw dagindeling aanpassen, bespreek dit dan met uw chauffeur.  Zo kunt u er i.p.v. een volle dag safari voor kiezen om bijvoorbeeld alleen in de ochtend op safari te gaan en de lunch in de lodge te gebruiken, zodat u ’s middags kunt relaxen aan de rand van het zwembad! Aan u de keuze!

 

 

Een belangrijk onderdeel van uw reis is de accommodatie die u kiest. Travel to Africa biedt intieme, kleinschalige accommodaties aan, van eenvoudig tot zeer luxe. Uniek vanwege de ligging, sfeer en het persoonlijk contact.

Alle accommodaties zijn door Travel to Africa persoonlijk bezocht en met veel zorg geselecteerd. Er zijn verschillende type accommodaties waar u uit kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een lodge op een koffieplantage of een avontuurlijke tented camp midden in de Afrikaanse bush. Nergens zult u de natuur van zo dichtbij ervaren! Tented camps variëren van eenvoudige (met “bucket showers”) tot zeer luxe camps, waar zelfs een zwembad tot de mogelijkheid behoort. Na een mooie gamedrive dag, ’s avonds bij het kampvuur verhalen uitwisselen. Een echte “Out of Africa ervaring”!

Wij bespreken uitgebreid de mogelijkheden en kiezen uiteindelijk het type accommodatie dat bij u past. Dit kan ook een mix zijn van tented camps en (stenen) lodges. Wat wordt uw droomplek voor de nacht?

Cookies

Travel to Africa maakt gebruik van cookies.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen