fbpx

OEGANDA

INTRODUCTIE

In de tabbladen hiernaast vindt u alle informatie over de mooiste Nationale parken die u kunt bezoeken, de activiteiten die u kunt ondernemen, welke reistijd het meest geschikt is en het type vervoer en accommodaties.

HOOGTEPUNTEN

MURCHISON FALLS NATIONAL PARK

Dit grootste wildpark van Oeganda wordt door de rivier de Nijl in tweeën gesplitst.  Het landschap varieert van dichte regenwouden tot savannes waar u o.a. giraffes, olifanten en buffels tegen kunt komen. De Nijl wringt zich door een smalle spleet in de rotsen en stort met groot geweld 40 meter naar beneden! De watervallen van dichtbij bekijken? Maak dan een boottocht of wandel naar de top van de waterval.

KIBALE FOREST

In Kibale Forest gaat het vooral om een ontmoeting met de chimpansee.  Vroeg in de ochtend gaat u samen met een ranger op zoek naar deze bijzondere dieren. U baant uw weg door het regenwoud en gaat af op het geschreeuw van de chimpansees.  Voor de lunch bent u weer terug en een mooie ervaring rijker! ’s Middags nog zin in een wandeling? Maak dan een wandeling door de moerassen van Bigodi swamp.

Boek/film: Jane’s Journey, Return to Gombo van Jane Goodall

QUEEN ELIZABETH NATIONAL PARK

Queen Elizabeth National Park is het meest wildrijke park van Oeganda. Hier treft u onder andere kuddes olifanten, buffels, bavianen, leeuwen en vele antilopen aan. Het zuidelijk deel van het park bij Ishasha is vooral in trek vanwege de boomklimmende leeuwen, die heerlijk liggen te luieren op een tak. Een ongebruikelijke gewoonte voor leeuwen! Uw verblijf in Queen Elizabeth is niet compleet zonder een boottocht op het Kazinga kanaal.  Vanaf het water ziet u het dorstige wild aan de oevers van het kanaal en ontmoet u de vele krokodillen, nijlpaarden en talrijke vogels die hier leven.

BWINDI NATIONAL PARK

Een belevenis die u niet snel zult vergeten als u oog in oog komt te staan met de imposante bewoners van dit regenwoud! Een ontmoeting met de berggorilla’s is een unieke privilege. Even waant u zich als Dian Fossey tussen deze “friendly giants”.

De ochtend begint vroeg. Met maximaal 8 personen en onder begeleiding van een ervaren ranger baant u zich een weg door het regenwoud en gaat u naar de plek waar de gorilla’s de afgelopen nacht hebben doorgebracht. Het spoor van gebroken takken en uitwerpselen leidt na een stevige en spannende wandeling uiteindelijk naar de plek waar u oog in oog komt te staan met deze imposante dieren. Vol bewondering en verbazing zult u na een uur de tocht door het regenwoud terug aanvaarden. Een bijzondere ontmoeting die u nooit zult vergeten!

Heeft u nog niet genoeg van de bijzondere natuur in het regenwoud? Er zijn verschillende hikes mogelijk!

Boek/film tip: Gorillas in the mist, adventure of Dian Fossey

LAKE BUNYONYI

Even een totaal andere omgeving, waar u tot rust kunt komen. Een prachtig krater-meer met verschillende idyllische eilandjes waar u kunt relaxen, fietsen, wandelen of varen. Kortom, een heerlijk rustpunt tijdens uw reis. Door de diepte van het meer (900 meter) kun je hier ook veilig zwemmen.

LAKE MBURO

Dit kleinste wildpark van Oeganda wordt vaak als een ontspannen afsluiting van uw rondreis gezien. Naast gamedrives (ook nachtgamedrives), kunt u onder leiding van een gids een wandel-, fiets- of paardrij safari maken! Of wat dacht u van een boottocht over het meer? Even iets anders dan de vele kilometers die u al met de auto heeft afgelegd. Naast zebra’s (die u alleen in Lake Mburo zult tegen komen), kunt u ook buffels en luipaarden spotten.

KIDEPO

Dit meest afgelegen park, grenzend aan Zuid-Sudan, is het minst ontdekte en belopen wildpark van Oeganda. Klaar om exclusief door u ontdekt te worden! Naast leeuwen, cheeta’s, luipaarden, olifanten en hyena’s is het een paradijs voor vogelliefhebbers! In Kidepo kunt u kennis maken met de eeuwenoude tradities van de Karamajong stam en is het mogelijk om een hotspring te bezoeken. Een wandelsafari onder leiding van een gids behoort ook tot de mogelijkheid. Houd echter wel rekening met een lange reistijd en temperaturen die kunnen oplopen tot 30 graden.

EVEN IETS ANDERS

SLAPEN BIJ DE CHIMPANSEES

Het opvangcentrum voor chimpansees ligt bij Entebbe op een eiland in het Victoriameer. Op Ngamba island kunt u chimpansees tijdens het voeren vanaf een verhoogd platform bekijken. Het is zelfs mogelijk om er de nacht door te brengen en te helpen met de verzorging van deze bijzondere dieren!

BERGEN BEKLIMMEN

Het Rwenzori-gebergte is een bergketen met regenwouden en spitse bergtoppen. Voor wandelaars en bergbeklimmers een prachtig gebied!

ZIWA RHINO SANCTUARY

De enige plek in Oeganda waar u neushoorns kunt zien is in ZIWA Rhino sanctuary. Helaas zijn er in Oeganda door stroperij en burgeroorlog geen neushoorns meer in het wild te vinden. In 1997 is er in ZIWA Rhino sanctuary een fokprogramma opgezet om de neushoorn opnieuw te introduceren. Op weg naar Murchison Falls maakt u een lunchstop in ZIWA en kunt u de neushoorns alsnog ontmoeten!

CHIMPANSEES IN KIBALE FOREST

Voor een ontmoeting met de chimpansee, moet u in Kibale Forest zijn.  Vroeg in de ochtend gaat u samen met een ranger op zoek naar deze bijzondere dieren. U baant uw weg door het regen woud en gaat af op geschreeuw van de chimpansees. Voor de lunch bent u weer terug en een mooie ervaring rijker!

WANDELEN IN BIGODI SWAMP

Wandelend aan de rand van het moeras en door dorpjes en akkertjes kunt u de kleinere apensoorten bewonderen. En vogelliefhebbers opgelet, met meer dan 100 vogelsoorten bent u hier op de juiste plek!

BOOTTOCHT KAZINGA KANAAL

Uw verblijf in Queen Elizabeth is niet compleet zonder een boottocht op het Kazinga kanaal.  Het Kazinga Kanaal is de natuurlijke verbinding tussen Lake Edward en Lake George met een lengte van 32 kilometer. Vanaf het water ziet u het dorstige wild aan de oevers van het kanaal en ontmoet u de vele krokodillen, nijlpaarden en talrijke vogels die hier leven.

GORILLA HIKE

Een belevenis die u niet snel zult vergeten als u oog in oog komt te staan met de imposante bewoners van dit regenwoud! Een ontmoeting met de berggorilla’s is een unieke privilege. Even waant u zich als Dian Fossey tussen deze “friendly giants”.   

De ochtend begint vroeg. Met maximaal 8 personen en onder begeleiding van een ervaren ranger baant u zich een weg door het regenwoud en gaat u naar de plek waar de gorilla’s de afgelopen nacht hebben doorgebracht. Het spoor van gebroken takken en uitwerpselen leidt na een stevige en spannende wandeling uiteindelijk naar de plek waar u oog in oog komt te staan met deze imposante dieren. Vol bewondering en verbazing zult u na een uur de tocht door het regenwoud terug aanvaarden. Een bijzondere ontmoeting die u nooit zult vergeten!

Heeft u nog niet genoeg van de bijzondere natuur in het regenwoud? Maak dan een van de vele andere hikes die u kunt ondernemen.

Houd er rekening mee dat de hike naar de gorilla’s per wandeling kan verschillen. Zo kunt u de gorilla’s al na een uur wandelen ontmoeten, maar ook pas na 6 uur. Goede wandelschoenen en kleding zijn van belang!  De wandeling kan zwaar zijn. U wandelt over modderige paden door een bergachtig gebied.  Maar de omgeving is prachtig en uw einddoel, de gorilla’s, is onvergetelijk!

LAKE BUNYONYI

Een prachtig krater meer met verschillende idyllische eilandjes waar u kunt relaxen, fietsen, wandelen of varen. Kortom, een heerlijk rustpunt tijdens uw reis. Door de diepte van het meer (900 meter) kun je hier ook veilig zwemmen.  

FIETSEN, WANDELEN, VAREN EN PAARDRIJDEN IN LAKE MBURO

Even iets anders dan wildspotten vanuit de auto? Trek er dan samen met uw gids op uit voor een wandel-, fiets- of paardrij safari! Een spannende belevenis als u oog in oog komt te staan met een buffel of zebra. Of toch liever een rustig boottochtje over het meer?

JINJA

Voor avonturiers is Jinja dé plek om de reis mee af te sluiten. De stroomversnellingen van Jinja behoren tot de meest spectaculaire ter wereld en bieden mogelijkheden voor rafters van ieder niveau! Laat u meevoeren door het kolkende water van de Nijl!           

BESTE REISTIJD

Oeganda ligt op de evenaar waardoor de temperatuur redelijk stabiel is, rond de 24 graden.  Toch zijn er grote verschillen. In het oosten en noorden is het droog en heet en kan de temperatuur oplopen tot 35 graden, in het westen (met name in de bergen) kan de temperatuur zakken naar 15 graden. Oeganda kent geen jaargetijden maar wel 2 regenperioden. De hoeveelheid regen verschilt per gebied, door de klimaatveranderingen is het niet exact te voorspellen wanneer de regentijd begint en eindigt.

Lange regenperiode: april en mei

Korte regenperiode: november

Drukst bezochte maanden: december, januari en juli, augustus.

 

 

VERVOER

Samen met uw Engelstalige privé chauffeur/gids gaat u tijdens een gamedrive op zoek naar de BIG5 en bezoekt u de mooiste plekken van Oeganda! De route is voor vertrek zorgvuldig met u samengesteld en er is rekening gehouden met specifieke wensen zoals een bezoek aan een school, weeshuis, kerk of plantage. Wilt u tijdens de reis uw dagindeling aanpassen, bespreek dit dan met uw chauffeur.  Zo kunt u er i.p.v. een volle dag safari voor kiezen om bijvoorbeeld alleen in de ochtend op safari te gaan en de lunch in de lodge te gebruiken, zodat u ’s middags kunt relaxen aan de rand van het zwembad! Aan u de keuze!

 

 

Een belangrijk onderdeel van uw reis is de accommodatie die u kiest. Travel to Africa biedt intieme, kleinschalige accommodaties aan, van eenvoudig tot zeer luxe. Uniek vanwege de ligging, sfeer en het persoonlijk contact.

Alle accommodaties zijn door Travel to Africa persoonlijk bezocht en met veel zorg geselecteerd. Er zijn verschillende type accommodaties waar u uit kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een lodge op een koffieplantage of een avontuurlijke tented camp midden in de Afrikaanse bush. Nergens zult u de natuur van zo dichtbij ervaren! Tented camps variëren van eenvoudige (met “bucket showers”) tot zeer luxe camps, waar zelfs een zwembad tot de mogelijkheid behoort. Na een mooie gamedrive dag, ’s avonds bij het kampvuur verhalen uitwisselen. Een echte “Out of Africa ervaring”!

Wij bespreken uitgebreid de mogelijkheden en kiezen uiteindelijk het type accommodatie dat bij u past. Dit kan ook een mix zijn van tented camps en (stenen) lodges. Wat wordt uw droomplek voor de nacht?

Cookies

Travel to Africa maakt gebruik van cookies.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen