fbpx

Blog

 • Reisblog 13: Gameviewing vanuit bed

 • Doordat we `s nachts het tentdoek omhoog laten (tent staat op een verhoogd platform en gaasdoek blijft naar beneden) worden we op tijd gewekt door de zon die opkomt en het gekwetter van de vogels. Dit is echt een fijne manier van wakker worden😊.  Omdat het gisteren bij aankomst donker was, ben ik erg benieuwd naar de omgeving. Ik stap uit bed, pak mijn camera en loop naar buiten. Vanaf de veranda kijk je uit op de rivier, direct voor onze tent. Wat een mooie plek! Op dit tijdstip is er al veel te zien en te doen in de rivier. Een grote groep pelikanen daalt met veel gekwetter neer naast een groep hippo’s. Met deze natuurlijke geluiden op de achtergrond, klimt de zon langzaam op. Het is tijd voor weer een mooie en nieuwe dag!

  Na het ontbijt (met tafel aan de rivier) maken we gamedrives ‘en route’ naar een aantal accommodaties die wij deze dag op het programma hebben staan. We beginnen met het intieme en kleinschalige Jongomero lodge. De 8 luxe tenten liggen aan de droge rivierbedding. Het is een prachtige en exclusieve lodge ver weg van andere accommodaties. Terwijl wij door de vriendelijke manager Mike worden rondgeleid, worden we bijna overlopen door een olifant. We schuilen in de dichtstbijzijnde tent. Wow, dit is gameviewing vanuit je bed!

  We rijden verder en bezoeken o.a. een nieuwe lodge;  Asanja Ruaha. We worden rondgeleid door de Nederlandse manager. De lodge is nog niet helemaal af, maar is strak designed met voornamelijk witte accenten. De luxe kamers hebben een private plunge pool. Een stijl die je moet passen en die je vooral veel ziet bij accommodaties in Zuid-Afrika.  Ongewoon voor onze reis zijn we eerder dan gepland terug in onze lodge. Geen probleem, want de locatie van Ruaha River Lodge is te mooi om alleen ’s nachts te ‘bekijken’.  Ruaha River Lodge is redelijk groot, maar voelt toch persoonlijk aan.  Samen met Martina gaan we naar een uitkijkpunt waar het tweede restaurant is gelegen. Dit restaurant is alleen in het hoogseizoen geopend en ligt verhoogd op ‘kopjes’. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de Ruaha rivier en de omgeving. Gewoon zitten, kijken en genieten. Al snel worden we beloond met een grote groep olifanten die de rivier over steken met daarin nijlpaarden en krokodillen. In de verte lopen giraffes en zebra’s.  Zucht…wat is het hier mooi.

   


   

 • Linda van Zijtveld

  Met meer dan 20 jaar ervaring in de reisbranche, heb ik veel verre en bijzondere landen bezocht.

Cookies

Travel to Africa maakt gebruik van cookies.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen