fbpx

Blog

  • Reisblog 14: On the road again

  • Deze ochtend geniet ik van een laatste sunset vanaf de veranda. Helaas is het tijd om afscheid te nemen van deze prachtige plek. Er staat een nieuwe reisdag op het programma. Met een laatste gamedrive rijden we Ruaha National Park uit en komen we weer in de bewoonde wereld.

    Kinderen in hun mooie schooluniformen zijn op weg naar school. School begint hierom 08:00 uur maar je moet om 07:00 aanwezig zijn ‘to clean the environment’. Dat kan het schoolplein vegen zijn, schoonmaken, bloemen verzorgen etc. Om 07:45 begint de dag met een opening ceremonie in de buitenlucht. Er wordt gezongen en gebeden voordat alle kinderen naar hun klas verdwijnen. Na een kleine break rond 10 uur, volgt om 12 uur de lunchpauze van 2 uur. Omdat voor veel kinderen de afstand naar huis te ver is, krijgen zij  een warme lunch. Heriel vertelt dat hij iedere dag 10 km heen en terug moest lopen naar school. En hij zorgde er wel voor dat hij niet te laat kwam. Want dit werd en wordt helaas nog steeds bestraft met (inmiddels gereduceerd tot maximaal 3) stokslagen. Om 15:45 uur eindigt de school met opnieuw een ceremonie.  Volgens de wet moeten alle kinderen naar school vanaf 7 jaar (voor private schools is het anders) voor 7 jaar lang. Daarna volgt 4 jaar secondary school, 2 jaar high school en daarna eventueel university.  Helaas zijn er nog steeds te veel kinderen die niet naar school gaan.

    Het is iedere keer hartverwarmend als de kleintjes naar je zwaaien en Mzungu, Mzungu roepen.  Langs de weg komen we kramen vol tomaten en aardappels tegen. Er lijkt geen eind aan te komen. Tomato valleyJ. Ik vraag me dan af, bij wie zou ik uiteindelijk de tomaten kopen?  Na het droge Ruaha  National Park  rijden we het groene Udzungwa in. Een verrassend groene jungle in een bergachtige omgeving. En het regent, best fijn! We overnachten in Hondo Hondo lodge. De enige lodge in de omgeving. Mooie tenten in een groene tuin. Vanuit onze ligstoel kijken we uit op de dichte jungle. Morgen zullen we een lange hike maken door Udzungwe!

  • Linda van Zijtveld

    Met meer dan 20 jaar ervaring in de reisbranche, heb ik veel verre en bijzondere landen bezocht.

Cookies

Travel to Africa maakt gebruik van cookies.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen