fbpx

Blog

 • Reisblog 16: Het groene Mikumi National Park

 • Het laatste park wat ik zal bezoeken tijdens deze reis is Mikumi NP.  Geen lange reisdag deze keer. Op slechts 2 uur rijden vanaf Udzungwe ligt dit park. Wat me direct opvalt is de enorme groene en frisse omgeving en het vele wildlife wat we onderweg al tegen komen. Het park wordt door de snelweg die er doorheen gaat, in tweeën gesplitst. Dit is erg jammer, ook al heb je er geen last van als je eenmaal in het park zelf rijdt. Het groene zuidelijke deel is i.v.m. gebrek aan infrastructuur zo goed als niet bereikbaar. We bezoeken hier een lodge, Vuma Hill. De lodge ligt prachtig verhoogd met uitzicht op de groene vlakte.

  Zodra we het noordelijke deel inrijden valt mij direct het contrast op. Het droge noorden heeft veel weg van het mooi Serengeti National Park in Noord Tanzania.  Grote vlakte met droog gras en hier en daar een acaciaboom.  En voor het eerst tijdens deze reis zijn er grote groepen zebra’s, giraffen, impala’s en gnoes te zien. Wat verrast dit kleine groene park met snelweg er doorheen mij😊. 

  Ook hier zijn er weinig tot geen bezoekers. Dit maakt het zuiden en westen van Tanzania zo bijzonder. Alsof je de parken voor je zelf hebt! Heriel waarschuwt wel dat het in de weekenden drukker kan zijn. Doordat Mikumi op 6 uur rijden van Dar es Salaam is gelegen, maakt het een populaire weekend bestemming voor de mensen uit de stad. We overnachten in Stanleys Kopje, ook van Foxes Safari Camps. Zoals alle accommodaties die ik van Foxes heb gezien ligt ook deze lodge weer op een prachtige plek. Verhoogd op een kopje heb je vanaf je veranda of het nog hoger gelegen restaurant een prachtig uitzicht over de uitgestrekte vlakte. Een beetje weemoedig geniet ik samen met Martina en Fransisca van onze laatste Afrikaanse sundowner. Morgen stap ik op de bus naar Dar es Salaam en vlieg ik terug naar Amsterdam. Fransisca en Martina maken het rondje af tot aan Arusha. Zucht… wat zal ik deze mooie plekken, de mensen en het Afrikaanse leven (pole pole) gaan missen.


   

 • Linda van Zijtveld

  Met meer dan 20 jaar ervaring in de reisbranche, heb ik veel verre en bijzondere landen bezocht.

Cookies

Travel to Africa maakt gebruik van cookies.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen