fbpx

Blog

 • Reisblog 3: Chapati & koffie

 • Dankbaar dat zijn grote nicht Fransisca de ‘Mzungus’ (blanken) in zijn hotel heeft gebracht, nemen we voor zonsopgang afscheid van haar neef. Ik hoop van harte dat hij met meer liefde maar vooral meer onderhoud, het verval van zijn trots (zijn hotel), tegen kan gaan. Het vertrek is vroeg, er staat dan ook een lange reisdag op het programma. Voor een traditioneel Afrikaans ontbijt stoppen we in het plaatsje Tabora. In het lokale restaurant staat chapati brood en koffie op het menu. Chapati is een (redelijk droog) plat brood, in de vorm van een pannenkoek. Fran en Heriel dopen het in een bouillon van vlees en groente. Martine en ik proberen onze chapati op dit tijdstip met alleen koffie te combineren. In het land van de koffie, zou je heerlijke koffie verwachten. Maar een lepeltje oploskoffie opgegoten met warm water is waar we het mee moeten doen.  De volgende keer kies ik toch maar voor ‘a cup of chai’(thee). 

  We vervolgen onze reis waar de omgeving met veel palmbomen steeds groener wordt en de wegen steeds slechter worden. Bumpy gravel roads probeer ik altijd als ‘a real African massageJ’ te verkopen. Misschien niet altijd prettig, maar passen wel in het beeld van het authentieke Oost- Afrika. Nog steeds geniet ik van het Afrikaanse landschap en straat leven wat aan ons voorbijgaat. Al vroeg zie je de vrouwen maaltijden bereiden op de markt en lopen kinderen in hun mooie schoolkleding vrolijk en uitgelaten naar school. Naast de dala dala’s (kleine busjes) zie je hier ook opmerkelijk veel Bajaj (tuc tucs). Heriel verteld dat een ritje met een dala dala gemiddeld Tzs 500 (0,25eurocent) kost en het hierdoor het meest gebruikte vervoersmiddel is.

  Na een lange en vooral warme rit, bereiken we aan het eind van de middag ons hotel voor de komende nacht; Kigoma Hilltop. We worden vriendelijk ontvangen door de Engelse managers. Kigoma Hilltop is een mooi en ruim opgezet hotel waarvan de kamers in bungalows verspreid liggen in een exotische tuin. Er loopt een zebra rond en vanaf het verhoogd liggend restaurant en zwembad heb je een prachtig uitzicht over Lake Tanganyika. Vanaf deze plek zie ik de vissersmannen in hun houten bootjes terugkeren terwijl de zon langzaam ondergaat. Met dit uitzicht genieten we van ons heerlijke diner. Daarna vertrekken we op tijd naar bed. Want morgen willen we fit zijn voor de reis naar het onbekende Gombe National Park van Jane Goodall. Een van de bestemmingen die al heel lang boven aan mijn lijstje staat!

   


   

 • Linda van Zijtveld

  Met meer dan 20 jaar ervaring in de reisbranche, heb ik veel verre en bijzondere landen bezocht.

Cookies

Travel to Africa maakt gebruik van cookies.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen