fbpx

Blog

 • Reisblog 8: Wildspotten vanaf de veranda

 • Een onrustige nacht geslapen, dan maar vroeg genieten van de ochtend die ontwaakt en de giraffen en impala’s die ik vanaf de veranda kan zien lopen. De ligging is echt uniek! Wakker worden met dit mooie uitzicht, fantastisch!  

  Vandaag gaan we een volle dag op gamedrive met een wifi stop in Mbalimbali, zodat er ook nog even gewerkt kan worden.  Nog maar net vertrokken, komen we op slechts 10 meter afstand van de lodge  een kleine groep leeuwen tegen die liggen te luieren in de schaduw van een boom.  Ondertussen zien we een medewerker van de lodge niets vermoedend richting de leeuwen lopen.  GO BACK, is wat Heriel nog net op tijd kan roepen! De man begrijpt het direct en keert snel om.  Zo dichtbij kan het wild dus komen!  We rijden verder langs de droge rivier, waar ondanks het weinige water nog genoeg wild te zien is.  We maken een stop bij een overladen en stinkende hippo pool. En zien hoe noodzakelijk regen is. In het water ligt een krokodil met net geboren kleintjes. Bijna niet herkenbaar zo klein.  Heriel vertelt dat een krokodil verschillende eieren legt, waarvan er tussen de 40 en 90 uitkomen.

  We rijden verder en zien een groep leeuwen die net een buffel hebben gevangen. Het ziet er niet smakelijk uit als de leeuwen de buik van de buffel uit elkaar trekken en de ingewanden eruit komen. Deze maaltijd is voor de komende 4 dagen genoeg om te rusten en niet op jacht te gaan. We zien grote groepen impala’s. Steeds 1 male met meerdere vrouwen. Zo’n vrouwengroep kan variëren in aantallen van 5-60. Zoals dat er in het dierenrijk aan toe gaat (m.u.v. gazelles en buffels), verlaten de mannen op de leeftijd van 5 de familie en sluiten zij zich aan bij een bachelor groep. Als ze er klaar voor zijn, gaat een van de vrijgezellen het gevecht aan om de groep met vrouwen over te nemen. Lukt dat niet, dan is er geen weg terug naar de bachelor groep en zal hij zichzelf als single in de natuur moeten redden. En dat valt helaas niet mee. We rijden terug voor een lekkere en uitgebreide lunch in de lodge (even geen lunchpakketJ). Martina en ik gaan nog voor een late gamedrive. Het verstikkende weer (zelfs Heriel en Fransisca vinden het enorm warm) slaat om in wind, onweer en regen.  Best even lekker. Het wild heeft zich helaas verscholen. Wij rijden daarom terug naar de groep leeuwen die vanmorgen een buffel hadden gevangen. De leeuwen zijn nog steeds niet klaar met hun maaltijd. De volwassen leeuwen zijn druk aan het eten, terwijl de jonge leeuwen aan het ravotten zijn en achter elkaar aan rennen. De lucht is met dit weer prachtig! Op de terugweg zien we nog een groep olifanten die we op gepaste afstand bekijken.  Terug in de lodge genieten we van ons laatste diner en overnachting in Katavi Wildlife Camp.


   

 • Linda van Zijtveld

  Met meer dan 20 jaar ervaring in de reisbranche, heb ik veel verre en bijzondere landen bezocht.

Cookies

Travel to Africa maakt gebruik van cookies.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen