fbpx

TANZANIA

INTRODUCTIE

In de tabbladen hiernaast vindt u alle informatie over de mooiste Nationale parken die u kunt bezoeken, de activiteiten die u kunt ondernemen, welke reistijd het meest geschikt is en het type vervoer en accommodaties.

HOOGTEPUNTEN

SERENGETI NATIONAL PARK

In Noord Tanzania mag het bekende Serengeti National Park niet ontbreken in uw reisschema. Op deze uitgestrekte savanne vindt het indrukwekkendste dierlijk schouwspel plaats, de migratie van miljoenen gnoes, zebra’s en gazellen op zoek naar vers gras! Met gevaar voor eigen leven verplaatst deze grote kudde zich verschillende keren  per jaar. Wij adviseren u graag waar u op welk tijdstip in het jaar het beste kan verblijven om getuige te zijn van dit natuurlijk schouwspel!

TARANGIRE

Vaak wordt er direct doorgereden naar het Serengeti National Park en de Ngorongoro crater. Maar ten onrechte! Op slechts 2 uur rijden vanaf Arusha ligt dit langgerekte park waar de Tarangire rivier doorheen kronkelt. Baobab bomen en grote groepen olifanten die verkoeling zoeken in de rivier kenmerken dit mooie Nationale Park.

LAKE MANYARA

Een klein park met een rijke vegetatie.  Zodra u het park binnenrijdt, passeert u acaciabossen met beekjes waarna het landschap overgaat in moerasgebied en savanne. Het grootste deel van Lake Manyara wordt gevormd door het meer dat (afhankelijk van het seizoen) gevuld is met vele flamingo’s en andere vogelsoorten. In Lake Manyara treft u alle wildsoorten aan.  Let goed op de moeilijk te spotten leeuwen die in de bomen klimmen en lui op een tak liggen te rusten.

NGORONGORO CRATER

Vanaf de kraterrand is het wildlife op de kraterbodem met het blote oog nauwelijks te zien. Maar zodra u de 600 meter lange afdaling maakt, wordt u verrast door de grote aantallen roofdieren die u in dit relatief kleine gebied zult aantreffen. Niet voor niets staat dit natuurlijke amfitheater op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Wilt u langer genieten van dit prachtige uitzicht en ’s morgens als een van de eersten de afdaling naar de kraterbodem maken? Overnacht dan in een van de speciale lodges die op de kraterrand zijn gelegen!

ZANZIBAR

Azuurblauwe water van de  Indische Oceaan, rustige vissersdorpjes en paradijselijke stranden vindt u op Zanzibar. Een heerlijke plek om uw reis door Tanzania mee af te sluiten of te beginnen!

Naast zon , zee en strand zijn er nog verschillende activiteiten om het eiland te ontdekken.  Zoals het oude Arabische stadje Stone Town waar de rijke geschiedenis van het eiland voelbaar is. Maak een  spice tour en begrijp waarom Zanzibar het kruiden eiland wordt genoemd, bezoek de apen in Jozani Forest, de reuzenschilpadden op Prison Island of spot dolfijnen tijdens een boottocht. Heeft u een passie voor duiken? Dan zal de prachtige onderwaterwereld u zeker verrassen! En niet te vergeten, voor kitesurfers is Zanzibar een waar paradijs!

MEER DAN ALLEEN SAFARI

KILIMANJARO

Bent u op zoek naar een sportieve uitdaging? Trotseer dan samen met een team van experts de hoogste berg van Afrika: de 5.895 meter hoge Kilimanjaro. De met sneeuw bedekte top is een herkenbaar beeld en heeft op vele een grote aantrekkingskracht. In 5-6 dagen wandelt u door verschillende landschappen en trotseert u zomerse tot winterse klimaten. Uiteindelijk worden uw inspanningen beloond met een onvergetelijke zonsopgang op de besneeuwde top van deze oude vulkaan!

Neem contact met ons op voor de verschillende routes en verblijf mogelijkheden tijdens de beklimming. Wij adviseren u graag!

Hoewel de beklimming niet moeilijk is bestaat er wel een kans dat er hoogteziekte optreedt. Om hoogteziekte te voorkomen zijn zowel een rustig wandeltempo als acclimatisatie een belangrijk aspect. Op deze manier kan uw lichaam langzaam wennen aan het verminderde zuurstofgehalte in de lucht bij toenemende hoogte.

MEET THE LOCALS

FIETS- EN WANDEL SAFARI

Even iets anders dan game watching vanuit de safari wagen. De benen strekken en genieten van de wind door uw haren als u door het landschap fietst of wandelt. Samen met uw gids gaat de tocht over het platteland, langs koffieplantages, lokale dorpen en markten en maakt u op een sportieve manier kennis met de vriendelijke bevolking!

FLYING HIGH UPON THE SKY

BALLONSAFARI

Stelt u zich eens voor dat u in een hete luchtballon over de Serengeti vliegt, een van de mooiste gebieden ter wereld. Geen hekken, slechts een paar wegen en verder alleen natuur en wildlife wat u onder u ziet! De rust en stilte die u zult ervaren is onvoorstelbaar mooi. Na 1 uur, landt u weer veilig op Afrikaanse bodem en staat er een heerlijk “Out of Africa” ontbijt met champagne voor u klaar. Een lange tafel met wit tafellinnen en zilverenbestek staat opgesteld midden in de Afrikaanse bush. Een prachtige ervaring die u niet snel zult vergeten!

TRADITIES VAN EEN LOKALE STAM

Tijdens uw reis ziet u regelmatig Masai herders langs de kant van de weg en passeert u verschillende Masai dorpjes. U bent in de gelegenheid om een Masai dorp te bezoeken en kennis te maken met de eeuwenoude cultuur en tradities van deze nomadenstam. Of bezoek de Hadzabe stam (bosjesmannen) en Datoga stam in Lake Eyasi.

LEER SWAHILI KOKEN

Houdt u van koken en wilt u kennis maken met traditionele Afrikaanse gerechten in een authentieke omgeving? Laat u dan verrassen door de vrouwen uit Arusha die u leren dat Afrikaanse koken meer inhoudt dan alleen een recept! Boven open vuur bereidt u zelf de heerlijkste maaltijd die u op Swahili manier zult opeten… met uw blote handen! U komt terug met nieuwe vaardigheden en een grote waardering voor de Swahili keuken!

WILDSPOTTEN OP GROTE HOOGTE

Wilt u het park eens vanuit de hoogte bekijken? Maak dan een wandeling over de Treetop Walkway. Een wandeling van 370 meter over verschillende hangbruggen die de boomtoppen met elkaar verbinden. Op 18 meter hoogte heeft u een prachtig uitzicht over Lake Manyara. Maar let op de vele apen en vogels die u op gelijke hoogte tegen zult komen!

HOLE IN ONE

Bent u een golfliefhebber, dan kunt u in Arusha uw hart ophalen op de 9-holes baan met zicht op Mount Meru! Reserveren vooraf is wel noodzakelijk!

BESTE REISTIJD

Tanzania ligt net onder de evenaar en heeft een tropisch klimaat. Hierdoor zijn de temperaturen het gehele jaar door bijna gelijk. Op de dag kan de temperatuur oplopen tot 28 graden en ’s avonds kan het in de hooglanden afkoelen tot 10 graden.

Tanzania kent geen jaargetijden maar wel 2 regenperioden. De hoeveelheid regen verschilt per gebied, door de klimaatveranderingen is het niet exact te voorspellen wanneer de regentijd begint en eindigt.

Het kustgebied, waaronder Zanzibar, is het gehele jaar door warm en vochtig met temperaturen tussen de 25 en 33 graden. De meeste regen valt in de maanden april en mei.  In november valt er af en toe een flinke bui, waarna het vervolgens weer opklaart. 

Lange regenperiode: april en mei

Korte regenperiode: november

Drukst bezochte maanden: december, januari en juli, augustus.

 

VERVOER

Samen met uw Engelstalige privé chauffeur/gids gaat u op zoek naar de BIG5 en bezoekt u de mooiste Nationale parken van Noord-Tanzania! De route is voor vertrek zorgvuldig met u samengesteld en er is rekening gehouden met specifieke wensen zoals een bezoek aan een school, weeshuis, kerk of plantage. Wilt u tijdens de reis uw dagindeling aanpassen, bespreek dit dan met uw chauffeur.  Zo kunt u er i.p.v. een volle dag safari voor kiezen om bijvoorbeeld alleen in de ochtend op safari te gaan en de lunch in de lodge te gebruiken, zodat u ’s middags kunt relaxen aan de rand van het zwembad! Aan u de keuze!

De afstanden tussen de Nationale Parken zijn goed per auto te doen. Gaat uw voorkeur toch uit naar vliegen, dan is dit mogelijk. 

 

Een belangrijk onderdeel van uw reis is de accommodatie die u kiest. Travel to Africa biedt intieme, kleinschalige accommodaties aan, van eenvoudig tot zeer luxe. Uniek vanwege de ligging, sfeer en het persoonlijk contact.

Alle accommodaties zijn door Travel to Africa persoonlijk bezocht en met veel zorg geselecteerd. Er zijn verschillende type accommodaties waar u uit kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een lodge op een koffieplantage of een avontuurlijke tented camp midden in de Afrikaanse bush. Nergens zult u de natuur van zo dichtbij ervaren! Tented camps variëren van eenvoudige (met “bucket showers”) tot zeer luxe camps, waar zelfs een zwembad tot de mogelijkheid behoort. Na een mooie gamedrive dag kunt u ’s avonds bij het kampvuur verhalen uitwisselen. Een echte “Out of Africa ervaring”!

Wij bespreken uitgebreid de mogelijkheden en kiezen uiteindelijk het type accommodatie dat bij u past. Dit kan ook een mix zijn van tented camps en (stenen) lodges. Wat wordt uw droomplek voor de nacht?

Cookies

Travel to Africa maakt gebruik van cookies.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen