fbpx

NADROMEN OP ZANZIBAR

INTRODUCTIE

In de tabbladen hiernaast vindt u alle informatie over de mooiste plekjes op Zanzibar, de activiteiten die u kunt ondernemen, welke reistijd het meest geschikt is en de verschillende type accommodaties.

EVEN IETS ANDERS

SLENTEREN DOOR DE STRATEN VAN STONE TOWN

In het oude Arabische stadje Stone Town is de rijke geschiedenis van het eiland nog voelbaar. Dwaal op je gemak door een labyrint van smalle straatjes met kleine winkels en langs oude huizen met de karakteristieke hoge deuren. Bezoek de vismarkt, het Oude Fort, het voormalige paleis van de sultan of voor Queen liefhebbers, bezoek het huis waar Freddy Mercury geboren is. Drink een kopje koffie op een van de vele dakterrassen en geniet van uw uitzicht als vissers met hun dhows (oude vissersboten) voorbijvaren! Stonetown kunt u voor een dag bezoeken, maar wilt u de stad echt ervaren dan kunt u hier ook overnachten.

SPICE TOUR

Maak een spice tour langs verschillende kruidenplantages en begrijp waarom Zanzibar het kruiden eiland wordt genoemd!

REUZEN SCHILDPADDEN PRISON ISLAND

Maak een boottocht naar Prison Island en bezoek de reuzenschildpadden!

APEN IN JOZANI FOREST

Maak een wandeling door dit regenwoud en ontmoet de zeldzame rode Colobus aap en vele andere apensoorten.

DUIKEN, SNORKELEN & DOLFIJNEN

Op Zanzibar zijn er verschillende duiklocaties voor elk niveau om de prachtige onderwaterwereld te ontdekken. Een van de mooiste duik- en snorkellocaties is Mnemba Island. Hier leven grote sportvissen zoals barracuda’s en tonijnvissen. Tijdens de boottocht naar het eiland wordt u vaak vergezeld door dolfijnen!

KITESURFEN

Kite liefhebbers kunnen in het noorden van Zanzibar eindeloos surfen. Perfect voor zowel beginners als freestyle kiters!

ROMANTIEK BIJ ZONSONDERGANG

Zeil mee op een originele dhow (lokale vissersboot) en geniet van een romantische boottocht bij zonsondergang.

BESTE REISTIJD

Zanzibar is het gehele jaar door warm en vochtig met temperaturen tussen de 25 en 33 graden. De meeste regen valt in de maanden april en mei.  In november en december valt er af en toe een flinke bui, waarna het vervolgens weer opklaart. Door de klimaatveranderingen is het niet exact te voorspellen wanneer de regentijd begint en eindigt.

Drukst bezochte maanden: december, januari en juli, augustus.

ACCOMMODATIES & VERVOER

Hoeveel dagen u op Zanzibar wilt verblijven, bepaalt u zelf.  TraveltoAfrica raadt een minimum van 3 nachten aan, zodat u Zanzibar ook echt zult ervaren en tot rust kunt komen.  Wij regelen voor u de vlucht (of boot) naar het eiland en uiteraard de transfer van- en naar uw beach resort. De meeste resorts liggen direct aan het strand en door het grote getijdenverschil beschikken alle resorts over een zwembad. Als bij eb het strand voor een groot stuk droogvalt kunt u lekker verkoeling zoeken in het zwembad.

Het aanbod aan accommodaties op Zanzibar is groot. Heeft u specifieke wensen? Bent u een fervent duiker of kitesurfer of kiest u liever voor een strand accommodatie dichtbij een lokaal dorp? TraveltoAfrica adviseert u graag welk resort (klein of juist grootschalige) qua sfeer, locatie en budget het best bij u past. Voor of na uw strandverblijf nog een nachtje doorbrengen in het oude stadje Stonetown? Ook dit is mogelijk. 

 

 

Cookies

Travel to Africa maakt gebruik van cookies.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen